Σελίδες

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

«Γεμάτη σχολική τσάντα για όλους» στον Κορυδαλλό!

«Γεμάτη σχολική τσάντα για όλους» - Πρωτοβουλία των βιβλιοπωλείων του Κορυδαλλού σε συνεργασία με το πρόγραμμα «ΣτηρίΖΩ» του Δήμου

Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη γνώση και στην εκπαίδευση και η οικονομική κρίση δεν πρέπει να στερεί από κανένα παιδί τα είδη που είναι απαραίτητα για την εκπαιδευτική διαδικασία. Με αυτό το σκεπτικό, ο Δήμος Κορυδαλλού σε συνεργασία με όλα τα βιβλιοπωλεία της πόλης υλοποιούν πρώτη φορά μια ενέργεια κοινωνικού χαρακτήρα με στόχο την υποστήριξη σε σχολικά είδη των μαθητών της πόλης, που έχουν ανάγκη. 

Η πρωτοβουλία ανήκει στους βιβλιοπώλες του Κορυδαλλού, οι οποίοι αποφάσισαν να στηρίξουν τους μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών, ενισχύοντας το πρόγραμμα «ΣτηρίΖΩ» και την Τράπεζα ειδών πρώτης ανάγκης των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού. Για τον σκοπό αυτό, καλούν τους δημότες που θα κάνουν τις αγορές τους για τη νέα σχολική χρονιά από τα συνοικιακά βιβλιοπωλεία να εκφράσουν την κοινωνική τους αλληλεγγύη, αγοράζοντας κάποιο επιπλέον προϊόν, το οποίο μπορούν να αφήσουν στο ειδικό σημείο συλλογής σχολικών προϊόντων που θα υπάρχει σε κάθε κατάστημα. 

Η πρωτοβουλία θα διαρκέσει όλο τον Σεπτέμβριο με στόχο την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη όλα τα σχολικά είδη που θα συγκεντρωθούν να διατεθούν στις Κοινωνικές Υπηρεσίες και στους μαθητές. 

Η συγκεκριμένη ενέργεια των τοπικών βιβλιοπωλείων δεν αποσκοπεί μόνο στην προφανή οικονομική υποστήριξη οικογενειών, που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες σε σχολικά είδη. Απώτερος σκοπός είναι η κοινωνική ευαισθητοποίηση των παιδιών τα οποία, παρακολουθώντας τους γονείς τους να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια με τις αγορές τους, θα πάρουν χρήσιμα μαθήματα αλληλεγγύης και σεβασμού στο δικαίωμα όλων των παιδιών για γνώση και εκπαίδευση.

Τις ευχαριστίες του προς τα βιβλιοπωλεία της πόλης εξέφρασε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι η πρωτοβουλία τους δείχνει τον δρόμο συνεργασίας όλων των φορέων της πόλης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την εμπέδωση κλίματος αλληλεγγύης και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ελευθερία Κωτσίδου ευχαρίστησε επίσης για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη στο έργο που επιτελούν οι κοινωνικές δομές του Δήμου. 

Τέλος, η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου συνεχίζει και φέτος να συγκεντρώνει σχολικές τσάντες και κασετίνες στο Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ξενοφώντος και Πελοπίδα, 3ος όροφος, τηλ. 213-2129333.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου