Σελίδες

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

«Το πρώτο μου βιβλίο για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και προγραμματισμό»

«Το πρώτο μου βιβλίο για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και προγραμματισμό» της Ρόζι Ντίκινς, από τις Εκδόσεις Ψυχογιός (Εικονογράφηση: Σο Νίλσεν, Μετάφραση: Σοφία Παχή, Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2017)
Η Ρόζι Ντίκινς, που ως συγγραφέας υπογράφει περισσότερα από σαράντα βιβλία για παιδιά και ως επιμελήτρια εκδόσεων ακόμα περισσότερα, συνεργάστηκε στο παρόν βιβλίο με τον εικονογράφο Σο Νίλσεν με σκοπό να εισαγάγουν τους μικρούς αναγνώστες, από 7 ετών και πάνω, στον κόσμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του προγραμματισμού. 
Το πρώτο μου βιβλίο για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και προγραμματισμό είναι μεγάλου σχήματος, με σκληρό εξώφυλλο και 16 σκληρές εσωτερικές σελίδες, στις οποίες υπάρχουν περισσότερα από 100 κινούμενα μέρη – παραθυράκια που ανοίγουν για να επεξηγήσουν κάποια λειτουργία ή για να παρουσιάσουν τις διάφορες εναλλακτικές επιλογές. Οι τίτλοι των 9 κεφαλαίων του δίνουν την ακριβή εικόνα του περιεχομένου του: 1. Τι είναι υπολογιστής; 2. Τι είναι προγραμματισμός; 3. Από τι αποτελείται ένας υπολογιστής; 4. Πώς σκέφτονται οι υπολογιστές; 5. Λειτουργία βάσει εντολών. 6. Γλώσσες προγραμματισμού. 7. Δημιουργία καλύτερου κώδικα. 8. Περιήγηση στο Ίντερνετ. 9. Η ιστορία των υπολογιστών. 
Στη σημερινή εποχή, όπου οι υπολογιστές, τα κινητά και τα τάμπλετ παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην καθημερινότητα, το βιβλίο αυτό αποτελεί εξαιρετική πρόταση για μια πρώτη αλλά απολύτως κατατοπιστική και ουσιαστική προσέγγιση των παιδιών με τον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτρονικών υπολογιστών. 
Βρείτε το εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου