Σελίδες

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

«Πάμπλο Εσκομπάρ, ο πατέρας μου» του Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ

«Πάμπλο Εσκομπάρ, ο πατέρας μου» του Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ, από τις Εκδόσεις Μίνωας (Μετάφραση: Μαρία Παλαιολόγου, Πρώτη έκδοση: Σεπτέμβριος 2016)
Είκοσι τρία χρόνια μετά τον θάνατο του αρχηγού του καρτέλ του Μεδεγίν, του Κολομβιανού εγκληματία Πάμπλο Εσκομπάρ (1949-1993), υπεύθυνου για τη δολοφονία χιλιάδων ανθρώπων και με περιουσία που ανερχόταν στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια το 1989 (7ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό Forbes), ο γιος του, Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ, ταξιδεύει σε ένα παρελθόν που δεν διάλεξε, με οικογενειακούς δεσμούς που επίσης δεν διάλεξε, για να καταθέσει τη δική του αλήθεια σχετικά με τις αδιαμφισβήτητες συνέπειες της βίας και της εγκληματικότητας στην ανθρώπινη ζωή και κοινωνία, φωτίζοντας κάθε πτυχή της διαδρομής και του χαρακτήρα του πατέρα του. 
Ο Πάμπλο Εσκομπάρ ήταν ένας άντρας διψασμένος για εξουσία, που το 1982 επιχείρησε να εισέλθει στην πολιτική ζωή της Κολομβίας, με την υπόσχεση μάλιστα να πληρώσει το δημόσιο χρέος της χώρας, ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στη βιογραφία του αυτή, που διαβάζεται σαν δυνατό αστυνομικό μυθιστόρημα, ο αναγνώστης έρχεται αντιμέτωπος με συγκρούσεις πανίσχυρων καρτέλ, δολοφονίες, εκβιασμούς, απαγωγές κι εκτελέσεις δημοσιογράφων, δικαστικών και πολιτικών. Χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς οίκτο για κανέναν αντίπαλο, ο Εσκομπάρ έφτασε τη σκληρότητα στα άκρα, την ίδια στιγμή που εκδήλωνε απέραντη αγάπη για τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά.

Το αναγνωστικό κοινό της χώρας μας θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει για όλ’ αυτά με τον συγγραφέα, γιο και βιογράφο του Πάμπλο Εσκομπάρ, σε δύο εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Μαρτίου αντίστοιχα (Public Τσιμισκή, στις 7 το απόγευμα / Public Συντάγματος, στις 9 το βράδυ).
Βρείτε το βιβλίο εδώ
Πηγή: http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/lesviako-vivlio/pamplo-eskompar-o-pateras-moy-toy-hoyan-pamplo-eskompar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου