Σελίδες

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Επίσκεψη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 θα συναντηθώ με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου, έπειτα από πρόσκληση του διευθυντή του σχολείου, κ. Σιδέρη Μοτσιόλα.

Με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου θα μιλήσουμε για τον θησαυρό της ζωής μας, τους ανθρώπους που μας αγαπούν και μας φροντίζουν, με βάση το βιβλίο «Οι γονείς μου».

Με τα παιδιά της Α’ Δημοτικού θα μιλήσουμε για ορισμένες από τις πιο τρελές ιστορίες των γραμμάτων ή των αριθμών, με βάση τα βιβλία-CD «Μια τρελή τρελή ΑΒ» και «Ένα τρελό τρελό Αριθμητάρι», ακούγοντας τα αντίστοιχα τραγούδια ερμηνευμένα από σπουδαίους καλλιτέχνες (Διονύση Σαββόπουλο, Μανώλη Μητσιά, Φοίβο Δεληβοριά, Σαβίνα Γιαννάτου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Μποσταντζόγλου, Ελένη Τσαλιγοπούλου κ.ά.).

Με τους μαθητές της Β’ και της Γ’ Δημοτικού θα συζητήσουμε για την αξία της υγιεινής διατροφής, με βάση το βιβλίο «Το σκιουράκι που δεν ήθελε να φάει».

Με τους μαθητές της Δ’ και της Ε’ Δημοτικού θα συζητήσουμε για τη στοματική υγιεινή, με βάση το βιβλίο «Η μάχη της Οδοντόβουρτσας».

Με τους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού θα μιλήσουμε για ιστορικά, μυθολογικά και λαογραφικά στοιχεία των ζώων του αγροκτήματος, με βάση το βιβλίο-CD «Ένα τρελό τρελό Αγρόκτημα», ακούγοντας τα τραγούδια των ζώων ερμηνευμένα από σπουδαίους καλλιτέχνες (Μάρθα Φριντζήλα, Άννα Παναγιωτοπούλου, Χρήστο Λούλη, Ευσταθία, Δήμητρα Παπαδοπούλου κ.ά.).

Επίσης, θα συζητήσουμε για τα στάδια παραγωγής ενός βιβλίου και για τα επαγγέλματα που εμπλέκονται στη διαδικασία αυτή. 

Είναι το μοναδικό σχολείο του Καρπενησίου που δεν είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ μέχρι σήμερα και ανυπομονώ!  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου