Σελίδες

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Διαγωνισμός για 2 αντίτυπα του βιβλίου "Το τιμολόγιο" του Γιόνας Κάρλσον

Το lesvosnews.net αγαπάει το βιβλίο και, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, προσφέρει στους αναγνώστες του 2 αντίτυπα από το μυθιστόρημα του Γιόνας Κάρλσον «Το τιμολόγιο».
Η προθεσμία του διαγωνισμού λήγει την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 21:00, και οι τυχεροί θα ενημερωθούν εντός 48 ωρών με προσωπικό μήνυμα στο προφίλ τους στο facebook. Για να λάβετε μέρος, θα πρέπει να κάνετε like στη σελίδα των Εκδόσεων Παπαδόπουλος στο facebookhttps://www.facebook.com/epbooks.gr/ και να αφήσετε ένα σχόλιο (π.χ. «συμμετοχή στον διαγωνισμό») κάτω από τη δημοσίευση αυτή στη σελίδα του lesvosnews.net στο facebook. Διπλά σχόλια του ίδιου αναγνώστη θα διαγράφονται.  
Οι νικητές που κατοικούν στην Αττική θα παραλάβουν το αντίτυπό τους από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Παπαδόπουλος (Μασσαλίας 14, Αθήνα, καθημερινά 09:00-16:00, τηλ. 210.36.15.334). Οι νικητές που κατοικούν στην υπόλοιπη Ελλάδα θα το λάβουν ταχυδρομικά κατόπιν συνεννόησης, αφού δώσουν την ταχυδρομική τους διεύθυνση και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, με έξοδα αποστολής των Εκδόσεων Παπαδόπουλος.

Μια πρώτη γεύση από το μυθιστόρημα:
Τα καλύτερα πράγµατα σ’ αυτή τη ζωή είναι δωρεάν. Έτσι ξέραµε όλοι µέχρι τώρα, και πράγµατι έτσι είναι – ή µάλλον ήταν, µέχρι να έρθει το Τιµολόγιο. 
Ο 40χρονος ήρωας του Γιόνας Κάρλσον δεν έχει µεγάλες ανάγκες: ένα µικρό σπίτι, µια µικρή δουλειά, µικρές φιλοδοξίες, έναν µικρό κοινωνικό κύκλο, µια βολική, οικεία καθηµερινότητα, κατά προτίµηση µε πίτσα, ταινίες και µουσική. Τίποτα δεν τον έχει προετοιµάσει για το ιλιγγιώδες ποσό που ο µυστηριώδης οργανισµός «Κατανοµής Παγκόσµιων Πόρων» τον καλεί να πληρώσει έναντι της ευτυχίας που έχει βιώσει µέχρι εκείνη τη µέρα: 5.700.000 κορόνες, δηλαδή 600.000 ευρώ! 
Σίγουρος ότι πρόκειται για κάποιο ανόητο λάθος, ο ήρωάς μας επιχειρεί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, μόνο και μόνο για να βρεθεί ακόμα πιο βαθιά μπλεγμένος…
Μια ιστορία σουρεαλιστική και απροσδόκητη, καφκική και αστεία, το Τιµολόγιο του Γιόνας Κάρλσον βάζει στο µικροσκόπιο τις προτεραιότητες του Δυτικού ανθρώπου, όλα εκείνα τα στοιχεία που συνδέουµε µε την επιτυχία απέναντι σ’ αυτό που ονοµάζουµε ευτυχία. 
Βρείτε το εδώ 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
O Jonas Karlsson είναι πολυτάλαντος άνθρωπος. Ένας από τους πιο διάσηµους ηθοποιούς της Σουηδίας, µε αρκετές εµφανίσεις τόσο στο Βασιλικό Δραµατικό Θέατρο, όσο και σε κινηµατογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές µίνι σειρές. Το 2005, έκανε το ντεµπούτο του ως θεατρικός συγγραφέας µε το Nocturnal Walk για το Stockholm City Theatre, έργο που έλαβε διθυραµβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς. Στη συνέχεια, ο Karlsson ασχολήθηκε µε τη λογοτεχνία, παρουσιάζοντας την πρώτη συλλογή διηγηµάτων του, µε τίτλο The Second Goal (2007). Έκτοτε ξεκίνησε να γράφει µυθιστορήµατα και το Τιµολόγιο είναι το πρώτο που µεταφράζεται στα ελληνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου