Σελίδες

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ για την ιστορία της Κυψέλης

Αντικείμενο ιστορικής έρευνας έχουν κάνει εδώ και μήνες τη γειτονία τους, την Κυψέλη, τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ. Θέλοντας να συμβάλουν στην αναγέννηση της περιοχής, που άλλοτε υπήρξε ιστορικό και πολιτιστικό κέντρο της αστικής ζωής στην Αθήνα, συλλέγουν και καταγράφουν ψηφίδες της ιστορίας της, σε συνεργασία με τοπικές εφημερίδες, φορείς, συλλόγους και κατοίκους. Το εγχείρημα καθίσταται δυνατόν χάρη στην πολύτιμη επιστημονική αρωγή και συνεχή καθοδήγηση του Ιστορικού Αρχείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Απώτερος στόχος είναι η διαμόρφωση ενός φυσικού αρχείου τοπικής ιστορίας για την Κυψέλη, ανοικτού στους κατοίκους της αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Τους πρώτους καρπούς της πολύμηνης αυτής προσπάθειας μπορεί να γευτεί το κοινό στις 24 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια μιας ξενάγησης-περιπάτου στην περιοχή. Τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ θα γίνουν ξεναγοί στην ιστορία και την αρχιτεκτονική της Κυψέλης υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, με τη συνδρομή της ΜΚΟ Monumenta και της Σχολή Seli Kanou - Αφρικάνικος χορός και κρουστά. Σημείο εκκίνησης της ξενάγησης είναι οι εγκαταστάσεις του προγράμματος στην οδό Δροσοπούλου 41, στις 20:30΄. Η ξενάγηση αποτελεί παράλληλη δράση στο πλαίσιο του διημέρου φιλοξενίας των δημιουργικών ομάδων του ΚΕΘΕΑ στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας το νεοκλασικό κτίριο που στεγάζει το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ θα είναι ανοιχτό από τις 18.00΄ έως τις 19:30΄ για ξεναγήσεις ανά ημίωρο στον χώρο της Θεραπευτικής Κοινότητας και ενημέρωση του κοινού με συζητήσεις και προβολή video.

Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες: ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, κ. Βιβή Μάστορα, τ. 210-3847700 

Πηγή: http://www.kethea.gr/el-gr/%CE%BD%CE%AD%CE%B1/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82.aspx?articleType=ArticleView&articleId=1015&language=el-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου