Σελίδες

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2016 - Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών | Αποστολή: Ένα κομμάτι κόκκινης κλωστής


Αποστολή: Ένα κομμάτι κόκκινης κλωστής

23 Ιουνίου

«Κορνήλιε» είπε τότε ο Κόννυ στον καλύτερό του φίλο. «Το αποφάσισα και θα φύγω. Θα κάνω το γύρο του κόσμου. Μου χρειάζεται μόνο μια μακριά, πολύ μακριά, πολύ πολύ μακριά κλωστή, ένα καραβάκι γερό σκαρί κι ένας καλός φίλος. Θέλεις να’ ρθεις μαζί μου; Δυο μαζί τα καταφέρνουν καλύτερα. Και δε βαριούνται.»
«Δίκιο έχεις!» αποκρίθηκε ο Κορνήλιος. Κι έψαξε και βρήκε τριακόσιες κόκκινες κλωστές, τις έδεσε τη μια μετά την άλλη και μαζί με τον Κόννυ τις τύλιξαν κουβάρι. Ύστερα βρήκε κάτω από το ντουλάπι κι ένα καλό βαρκάκι, ό τι έπρεπε για το ταξίδι τους.
«Βίρα τις άγκυρες!» φώναξε ο Κόννυ κι έστειλε τον Κορνήλιο να φορτώσει τρόφιμα για μια βδομάδα. Μετά ανοίξανε το κόκκινο πανάκι της βάρκας τους και σαλπάρανε.
Rolf Fänger & Ulrike Möltgen, Το θαυμαστό ταξίδι γύρω από τον κόσμο, μτφ. Μαρία Αγγελίδου, Πατάκης, 2000

Αποστολή: Γίνε εξερευνητής του κόσμου και μοιράσου το δικό σου εύρημα από την σημερινή αποστολή στα κοινωνικά δίκτυα. Ανάρτησε ένα σχόλιο, μια φωτογραφία, ένα βίντεο, ένα απόσπασμα σε συνδυασμό με το hashtag #ΚΕ2016gr και αντιγράφοντας αυτό το κείμενο πάρε μέρος στο πανελλήνιο παιχνίδι εξερεύνησης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος!

Πηγή: http://network.nlg.gr/event/apostoli-ena-kommati-kokkinis-klostis/

Η δική μου συνεισφορά στην αποστολή:

"Κόκκινη κλωστή δεμένη
σε... δοντάκι τυλιγμένη!
Δώσ' του κλότσο να γυρίσει
παραμύθι ν' αρχινίσει!"

Σαντρίν Ροζόν, Τα παραμύθια της Φιλιώς, Εκδ. Ψυχογιός 2004, μετάφραση: Ράνια Μπουμπουρή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου