Σελίδες

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Εγκαινιάστηκε η 9η παιδική-νεανική βιβλιοθήκη του Δικτύου Journalists Acting


Είναι γνωστό για τις πολικές θερμοκρασίες τον χειμώνα και για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε εκεί ένας νέος ζεστός χώρος... 

Ο λόγος για το Κάτω Νευροκόπι Δράμας, όπου την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στις 12.30, εγκαινιάστηκε η ένατη βιβλιοθήκη του Δικτύου Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση» (Journalists Acting). 

Σ' έναν χώρο μεγαλύτερο των 80 τ.μ. δημιουργήθηκε η νέα βιβλιοθήκη, με την ευγενική χορηγία των ΙΚΕΑ του ομίλου Fourlis (Μέγας Χορηγός), με σκοπό να καλλιεργήσει την αγάπη για το βιβλίο στα 450 παιδιά της περιοχής.

Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στο κτίριο του Επαγγελματικού Λυκείου και είναι στο σχολικό συγκρότημα με το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο. 

H ένατη βιβλιοθήκη στο Κάτω Νευροκόπι έγινε πραγματικότητα χάρη στην πολύτιμη βοήθεια εταιρειών, φορέων χορηγών και ιδιωτών καθώς και του δήμου Κάτω Νευροκοπίου. Τον σχεδιασμό, την επίπλωση και διακόσμηση ανέλαβαν και αυτή τη φορά τα ΙΚΕΑ.
Το Κάτω Νευροκόπι καταλαμβάνει συνολικά έκταση 872 τ.χλμ. και είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος της Ελλάδας.
Χορηγοί και Υποστηρικτές

Τη δημιουργία της βιβλιοθήκης στο Κάτω Νευροκόπι υποστήριξαν εκτός από τον Μέγα Χορηγό ΙΚΕΑ και οι εξής εταιρείες και φορείς:
- Πνοή Ελπίδας, Αστικός Μη Κερδοσκοπικός Φορέας
- Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής που πρόσφερε 2 υπολογιστές
- Εκδοτικοί οίκοι Ιανός, Ψυχογιός και Λιβάνης
- ΑS Company (εκπαιδευτικά παιχνίδια)
- AMF Mεταφορική
- Interlife Ασφαλιστική
- Aquatherm Ελλας ΑΒΕΕ 
- Όμιλος Αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη
- Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος
- Social Welfare Club IB του Κολεγίου Ανατόλια
-Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) /Μορφωτικό Ίδρυμα
- Εφημερίδα «Μακεδονία»
- Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη

Ποιοι είμαστε και πώς μπορείτε να βοηθήσετε
Το Δίκτυο Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση» (Journalists Acting) ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2014 από 23 δημοσιογράφους. Επιδίωξη του Δικτύου είναι η δρομολόγηση, ανά διετία, πρωτοβουλιών εθελοντικού χαρακτήρα, που στόχος είναι να κομίζουν μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές στις τοπικές κοινωνίες.

Η πρώτη πρωτοβουλία του Δικτύου αφορά τη δημιουργία δέκα πλήρως εξοπλισμένων παιδικών και νεανικών βιβλιοθηκών σε ισάριθμες ακριτικές ή απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να προσφέρει βιβλία ή άλλο υλικό απευθείας στους δικαιούχους, μπορεί να επικοινωνήσει με το Δίκτυο στη διεύθυνση journalistsacting@gmail.com ή να αναζητήσει πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας http://journalistsacting.org/ και στη σελίδα μας στο Facebook.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου