Σελίδες

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Διεθνές συνέδριο: Αφηγήσεις της κρίσης. Λογοτεχνία και κινηματογράφος σε Ιταλία, Ελλάδα, Γερμανία (2000-2015)

Το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια της Νάπολης "L’Orientale" (Ιταλία) και της Λειψίας (Γερμανία) διοργανώνει συνέδριο με θέμα "Αφηγήσεις της κρίσης. Λογοτεχνία και κινηματογράφος στην Ιταλία, Ελλάδα και Γερμανία (2000-2015)". Το συνέδριο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου ερευνητικού προγράμματος που έχει εγκριθεί από τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD). 
Το συνέδριο θα διεξαχθεί 1-3 Ιουνίου στην Αθήνα. Οι εργασίες των δύο πρώτων ημερών θα πραγματοποιηθούν στο Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, αμφιθέατρο "Άλκης Αργυριάδης", Πανεπιστημίου 30, και της τρίτης μέρας (3/6) στο Παλαιό Πανεπιστήμιο, Θόλου 5, στην Πλάκα. 
Στο συνέδριο συμμετέχουν ομιλητές από τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ελλάδα οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα πορίσματά τους πάνω στους τρόπους αποτύπωσης της πρόσφατης οικονομικής κρίσης στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο. Χαρακτηριστικό ωστόσο του συνεδρίου είναι ότι δίνει λόγο και βήμα στους ίδιους τους δημιουργούς. Ενότητες του συνεδρίου είναι αφιερωμένες στους Πέτρο Μάρκαρη και Χρήστο Οικονόμου με την παρουσία των συγγραφέων, ενώ το συνέδριο κλείνει με διάλογο μεταξύ δημιουργών της νεότερης γενιάς (Χρήστος Αστερίου, Κάλλια Παπαδάκη, Μάκης Τσίτας και Βάσια Τζανακάρη). Στην ενότητα για τον κινηματογράφο συμμετέχουν οι σκηνοθέτες Γιώργος Γεωργόπουλος και Aμέρισσα Μπάστα καθώς και ο Διευθυντής του Φεστιβάλ μικρών ταινιών Δράμας, Αντώνης Παπαδόπουλος. Κύρια γλώσσα εργασίας του συνεδρίου είναι η γερμανική, θα υπάρξουν ωστόσο και συνεδρίες/διαλέξεις στα ελληνικά. Το πρόγραμμα του συνεδρίου βρίσκεται στον ιστότοπο του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών: http://www.gs.uoa.gr/proboli-newn/die8nes-synedrio-1-3-ioynioy-2016-me-8ema-afhgiseis-ths-kr-shs-logotexnia-kai-kinhmatografos-sthn-ital-a-ellada-kai-german-a-2000-2015.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου