Σελίδες

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΗΠΑ: Απονεμήθηκαν τα National Book Awards 2015


Τα σημαντικότερα βραβεία της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης των ΗΠΑ για τον κόσμο του βιβλίου, τα National Book Awards, απονεμήθηκαν για το 2015:
- στον Άνταμ Τζόνσον, Βραβείο Λογοτεχνίας, για το έργο του FortuneSmilesStories [Η τύχη χαμογελά: Διηγήματα], μια συλλογή σουρεαλιστικών διηγημάτων με θέμα τις φυσικές καταστροφές, την τεχνολογία και την πολιτική, τα οποία διακρίνονται για το χιούμορ τους. Υπενθυμίζουμε ότι ο Άνταμ Τζόνσον είχε τιμηθεί με το βραβείο Πούλιτζερ το 2012 για το μυθιστόρημά του The Orphan Master’s Son [Ο γιος του ορφανού αφέντη].
- στον Τα-Νεχίζι Κόουτς, Βραβείο Nonfiction, για το έργο του Between the World and Me [Ανάμεσα στον κόσμο κι εμένα], μια ωμή περιγραφή της εμπειρίας τού να είναι κανείς μαύρος στην Αμερική του σήμερα.
- στη Ρόμπιν Κόστε Λιούις, Βραβείο Ποίησης, για το έργο της Voyage of the Sable Venus, που αποτελεί έναν στοχασμό για τα πολιτισμικά και καλλιτεχνικά στερεότυπα στην απεικόνιση της μαύρης γυναίκας.
- στον Νιλ Σάστερμαν, Βραβείο Νεανικής Λογοτεχνίας, για το μυθιστόρημα Challenger Deep, το οποίο μιλά για έναν διανοητικά διαταραγμένο έφηβο, ο οποίος ζει με τις ερεβώδεις ψευδαισθήσεις ενός ταξιδιού στο βαθύτερο σημείο της Γης.  
Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για να παρακολουθήσετε την τελετή της απονομής, πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου