Σελίδες

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

"Μια τρελή τρελή ΑΒ" στο book tour

Ποιο βιβλίο μας πρότεινε ο εκπαιδευτικός Τάσος Μαργέλος; (Μια τρελή τρελή αλφαβήτα)

Ρωτήσαμε τον κύριο Μαργέλο να μας απαντήσει σε μια παράγραφο: 
Οι λέξεις των βιβλίων άλλοτε και οι εικόνες τους, όταν αυτά απευθύνονται σε μικρότερες ηλικίες, έχουν τη δύναμη να τροφοδοτήσουν νοητικά, να ενισχύσουν την πνευματική καλλιέργεια και να προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη.
Με βάση το γνωστικό σας αντικείμενο και το ηλικιακό κοινό που έρχεστε σε επαφή λόγω της δουλειά σας, ποιον τίτλο πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσουν τα παιδιά/οι νεαροί αναγνώστες και γιατί; 

Μας είπε:

ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΑΛΦΑΒΗΤΑ

Ένα απ’ τα βιβλία που αποδείχτηκε ότι συνέβαλλε ουσιαστικά στην αποδοτική μάθηση των μαθητών μου στην Α’ Δημοτικού είναι το μουσικό παραμύθι «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα» της Ράνιας Μπουμπουρή.
Τα παιδιά καλλιέργησαν την δημιουργικότητα και την φαντασία τους με αισθητικές, γλωσσικές και μουσικές δραστηριότητες. Βοηθήθηκαν να προσεγγίσουν το αλφάβητο διαθεματικά και να καλλιεργήσουν την δημιουργική σκέψη.
Αγάπησαν πολύ το συγκεκριμένο βιβλίο γιατί η γνώση προέκυψε αβίαστα και κυρίως διασκεδαστικά!
Το προτείνω ανεπιφύλακτα…

Το εξώφυλλο του βιβλίου και η περίληψή του.
Ένα άλφα που όλο κάπου πάει και τρυπώνει, ένα βήτα που βιάζεται να πάει βόλτα, ένα γάμα που διαρκώς η κοιλιά του γουργουρίζει... Μα τι αλλιώτικη, τι αστεία που είναι αυτή η Αλφαβήτα!

Η βραβευμένη αυτή συλλογή περιέχει 25 σπιρτόζικα ποιήματα: κάθε ποίημα και μια διαφορετική, πρωτότυπη ιστορία για κάθε γράμμα της Αλφαβήτας. Και, στο τέλος, ένα ποίημα για όλα τα γράμματα μαζί, που ξέρουν να περνούν ωραία και κάνουν την καλύτερη παρέα!

Δώρο το CD με τα 25 αντίστοιχα τραγούδια σε μουσική του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου. Ερμηνεύουν κατά αλφαβητική σειρά οι: Σαβίνα Γιαννάτου, Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Δώρος Δημοσθένους, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Ζουγανέλης, Βασιλική Καρακώστα, Νικήτας Κλιντ, Μάρκος Κούμαρης, Χρήστος Λούλης, Πάνος Μουζουράκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Διονύσης Σαββόπουλος, Σπύρος Σακκάς, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Βικτωρία Ταγκούλη, Τζώρτζια.

Υποσημείωση: Τη στήλη επιμελείται ο Θεοφάνης Θεοφάνους και σε κάθε άρθρο επιλέγει και ζητά τη συμβολή ενός εκπαιδευτικού που αγαπά και προωθεί τη φιλαναγνωσία. Με απώτερο σκοπό να σας φέρουν πιο κοντά σε έναν ακόμη τίτλο παιδικής-εφηβικής λογοτεχνίας που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη σας.

Πηγή: 
http://www.booktourmagazine.com/news/poio-vivlio-mas-proteine-o-ekpaideytikos-tasos-margelos-mia-treli-treli-alfavita/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου