Σελίδες

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Είδαμε "Μια τρελή τρελή ΑΒ με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα" [και χορέψαμε οικογενειακώς]


Είδαμε Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα [και χορέψαμε οικογενειακώς]
Την παιδική μουσική παράσταση του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου με τίτλο «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα» παρακολουθήσαμε την Κυριακή που μας πέρασε στον Ιανό και ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα τόσο από τη διαδραστικότητα της όσο και από την εκπαιδευτική της διάσταση.
Σημειώστε πως η παράσταση βασίζεται στο πολύ αξιόλογο ομότιτλο βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή (Εκδόσεις Ψυχογιός), που έχει τιμηθεί με τον Έπαινο Ποίησης της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έχει μελοποιηθεί από τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο.
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, η οποία αποτελείται από τα 25 τραγούδια-μελοποιημένα ποιήματα του ως άνω βιβλίου, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος με τους συνεργάτες του παρουσιάζουν με ξεχωριστή διάθεση στα παιδιά μια πληθώρα μουσικών οργάνων, όπως: πιάνο, βιολί, μαντολίνο, κιθάρα, τύμπανα, τρομπόνι, κλαρινέτο, φλάουτο, σαξόφωνο, μπουζούκι κ.ά., και τους ήχους που μπορούν να παραχθούν από το καθένα.
Ακούσαμε μάλιστα τον Δώρο Δημοσθένους και την Βασιλική Καρακώστα να ερμηνεύουν δύο από τα τραγούδια της παράστασης, ενώ παράλληλα, ακούγονται οι φωνές του Φοίβου Δεληβοριά, του Διονύση Σαββόπουλου, της Βικτωρίας Ταγκούλη, του Σπύρου Σακκά και της Σαβίνας Γιαννάτου. Σημειώστε πως προβάλλονται μέσω προτζέκτορα ειδικά επεξεργασμένα βίντεο και slide show του βιβλίου που έχει εικονογραφήσει με αξιοσημείωτη δημιουργική φαντασία η Χρύσα Σπυρίδωνος, ώστε τα παιδιά να μπορούν να τραγουδήσουν όλα τα γράμματα της αλφαβήτας μαζί με τους καλλιτέχνες.
Αξίζει να πάτε με τα παιδιά σας στην παράσταση; Ναι, γιατί θα περάσετε οικογενειακώς καλά. Θα χορέψετε, θα τραγουδήσετε με τα παιδιά σας και ταυτόχρονα θα τους χαρίσετε μία ώρα γεμάτη από καθαρή και ουσιαστική ψυχαγωγία.
Γεωργία Οικονόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου