Σελίδες

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Βραβεία Βιβλίου Public 2014


Τα βιβλία μου ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΑΛΦΑΒΗΤΑ (εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος), 
Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑΣ (εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος) και 
ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΕ ΣΕ ΑΓΑΠΩ (εικονογράφηση Γιώργος Πετρίδης) 
είναι υποψήφια για το Βραβείο Βιβλίου Public 2014, όπου ψηφίζει το κοινό. 
Η ψηφοφορία διεξάγεται εδώ: http://www.publicbookawards.gr/


Τα καταστήματα Public διοργανώνουν πρώτη φορά φέτος τα Βραβεία Βιβλίου Public, με βασικό στόχο να αναδείξουν τους κορυφαίους ελληνικούς τίτλους που κέρδισαν τους αναγνώστες μέσα στο 2013 και να τιμήσουν τους συγγραφείς και τους εκδότες τους.
Στα Βραβεία Βιβλίου Public συμμετέχουν περισσότεροι από 100 εκδότες και 900 συγγραφείς, με περισσότερους από 1.000 ελληνικούς τίτλους, ενώ προτεραιότητα δίνεται στις αναγνωστικές επιλογές του κοινού. Έτσι, από τις 19 Μαρτίου όλοι οι φίλοι του βιβλίου έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν τα βιβλία που οι ίδιοι ξεχώρισαν μέσα στο 2013, στο www.publicbookawards.gr, και να αναδείξουν τους νικητές στην κάθε κατηγορία. Επίσης, οι αναγνώστες μπορούν να ψηφίζουν και στα καταστήματα Public, σε ειδικά σημεία ψηφοφορίας.



Οι κατηγορίες των βραβείων είναι οι εξής:
Μυθιστόρημα της χρονιάς (περιλαμβάνει μυθιστόρημα, διήγημα ή νουβέλα)
Non-Fiction (περιλαμβάνει δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία ή μαρτυρία)
Ποίηση
Παιδική λογοτεχνία
Εφηβική λογοτεχνία
Μαγειρική
Μεγάλες συγκινήσεις (ή αλλιώς το βιβλίο που σε έκανε να κλάψεις με μαύρο δάκρυ ή το βιβλίο που σε έκανε να γελάσεις μέχρι δακρύων!)
Εκτός από τα βραβεία που αναδεικνύονται από το κοινό, υπάρχουν και τρία βραβεία που είναι εκτός ψηφοφορίας κοινού. Τα δύο αφορούν βράβευση εκδοτών, ενώ το τρίτο αφορά το Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public, όπου η ψήφος προκύπτει από τους πωλητές των βιβλιοπωλείων της αλυσίδας.
Η διαδικασία ψηφοφορίας ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις:
Στην 1η φάση, που διαρκεί από τις 19 Μαρτίου έως τις 20 Απριλίου, ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τον αγαπημένο του τίτλο μέσα από μια πληθώρα ελληνικών βιβλίων, τα οποία εκδόθηκαν πρώτη φορά το 2013. Ο κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα να ψηφίσει σε μία ή και περισσότερες κατηγορίες, αλλά έναν και μόνο τίτλο βιβλίου.
Στη 2η φάση της ψηφοφορίας κι αφού έχουν ανακοινωθεί τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης, οι αναγνώστες θα κληθούν να αναδείξουν τον μεγάλο νικητή της κάθε κατηγορίας.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα μέσα Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου