Σελίδες

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

H "Τρελή τρελή Αλφαβήτα" ανάμεσα στα αγαπημένα βιβλία του 2013!



H "Τρελή τρελή Αλφαβήτα" ανάμεσα στα αγαπημένα παιδικά βιβλία του 2013 σ' ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στο παιδικό βιβλίο!


http://paidikavivlia.blogspot.gr/2014/01/blog-post_15.html


Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Μια τρελή τρελή ΑΒ

Ένα πολυαγαπημένο της χρονιάς που πέρασε.
Ένας μοναδικός συνδυασμός στίχων, εικόνων και μουσικής.
Οι υπέροχοι στίχοι της Ράνιας Μπουμπουρή, με τις πολύ όμορφες και φρέσκιες εικόνες της Χρύσας Σπυρίδωνος και οι καταπληκτικές συνθέσεις του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου, συνθέτουν ένα υπέροχο βιβλίο που ακούγεται και κυρίως τραγουδιέται!
Πράγματι ο συνθέτης κατάφερε  να αναδείξει τα ποιήματα, με τρόπο που όταν ακούς το κάθε ξεχωριστά να λες ότι "ναι, δεν θα μπορούσε να υπάρχει πιο ιδανικό δέσιμο, στίχων και μελωδίας".  Με την εξαιρετική ενορχήστρωση του και τη φωνή πολλών και γνωστών τραγουδιστών, δημιουργήθηκε ένα CD πολύ διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει να περιμένουμε όταν ακούμε τον όρο "παιδικά τραγούδια".
Από country, μέχρι βαλς και από νησιώτικα μέχρι ρεμπέτικα και rock, από ατμοσφαιρικά κομμάτια μέχρι hip-hop εκδοχές, το CD είναι πραγματική γυμναστική για τα αυτιά των παιδιών.
Ποιο να πρωτοδιαλέξω: τα παιδιά λατρεύουν το "Ξι" και το "Ύψιλον", ενώ τρελαίνονται με το 'Εψιλον" και το 'Φι". Η μαμά αγαπάει πολύ το "Θήτα" το 'Δέλτα" και το "Ρο".
Το σίγουρο είναι ότι όσο πιο πολύ τα ακούς τόσο πιο πολύ σου αρέσουν!
Ακόμη όμως και χωρίς το CD, το βιβλίο διαβάζεται πολύ ευχάριστα. Και χάριν στο τρικ της εικονογράφου να κρύψει ή να καμουφλάρει τα γράμματα της αλφάβητου μέσα στις εικόνες, το διάβασμα του βιβλίου γίνεται περιπετειώδες.
Μια εξαιρετική επιλογή για παιδιά του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού και ένα πολύ-πολύ ευχάριστο μουσικό άκουσμα για τα οικογενειακά ταξίδια με το αυτοκίνητο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου