Σελίδες

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

www.diastixo.gr: ένας χρόνος ζωής - ένας χρόνος πρωτιάς


 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

diastixo.gr: ένας χρόνος ζωής – ένας χρόνος πρωτιάς

Ένα χρόνο ζωής συμπλήρωσε το diastixo.gr και συνεχίζει να είναι το 1ο σε επισκεψιμότητα ελληνικό ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο – και μάλιστα, με μεγάλη διαφορά.
Η ύλη του ανανεώνεται καθημερινά με τέσσερα, τουλάχιστον, νέα κείμενα και στις σελίδες του φιλοξενεί νέες κυκλοφορίες και κριτικές βιβλίων όλων των κατηγοριών, νέα και ρεπορτάζ από το χώρο του βιβλίου και του πολιτισμού, άρθρα, απόψεις, συνεντεύξεις με Έλληνες και ξένους δημιουργούς, αυτοπαρουσιάσεις, προδημοσιεύσεις, ανέκδοτα λογοτεχνικά έργα –ποιήματα, πεζά, θεατρικά–, βίντεο και διαγωνισμούς. Επίσης, κείμενα για τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο και τα εικαστικά.

Συνεργάτες του περιοδικού είναι σημαντικοί δημιουργοί από το χώρο του βιβλίου και του πολιτισμού: συγγραφείς, κριτικοί, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, μεταφραστές, επιμελητές, ιστορικοί τέχνης, εικαστικοί, σκηνοθέτες και πολλοί άλλοι.

Το diastixo.gr παρακολουθεί από πολύ κοντά ό,τι έχει σχέση με τον πολιτισμό, και κυρίως τον κόσμο του βιβλίου και τις νέες εκδόσεις όλων των ειδών (από λογοτεχνία και μελέτες μέχρι παιδικά και μαγειρική), τόσο από τους μεγάλους εκδότες της Αθήνας όσο και από τους μικρούς εκδότες ή τους εκδότες της περιφέρειας, που δεν έχουν τη δυνατότητα να προβληθούν. Παρακολουθεί, τέλος, τις νέες κυκλοφορίες στο χώρο της αυτοέκδοσης.

Το diastixo.gr κατάφερε να κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που έχουν σχέση με το βιβλίο (εκδοτών, βιβλιοπωλών, συγγραφέων, μεταφραστών, επιμελητών, βιβλιοθηκονόμων και βιβλιόφιλων), αλλά και των μη συστηματικών αναγνωστών.

Η ταυτότητα του περιοδικού:
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΜΑΚΗΣ ΤΣΙΤΑΣ

CREATIVE DIRECTOR: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΜΕΛΕΤΖΗΣ

 ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΣΟΦΙΑ ΚΟΚΚΩΝΗ

 ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΥΛΗΣ: ΡΑΝΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗ, ΕΥΔΟΞΙΑ ΜΠΙΝΟΠΟΥΛΟΥ.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΠΕΛΙΚΑ-ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΟΥΜΠΑΡΕΛΗ, ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΙΝΤΖΕΜΠΕΛΗΣ.

ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕΡΑΚΛΗΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΑΝΘΟΥΛΑ ΔΑΝΙΗΛ, ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΣΤΑΚΑΣ, ΕΛΕΝΗ ΧΩΡΕΑΝΘΗ, ΕΛΕΝΗ ΓΚΙΚΑ, ΜΑΡΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ, ΕΛΕΝΑ ΧΟΥΖΟΥΡΗ, ΠΕΡΣΑ ΣΟΥΚΑ, ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΣΤΙΚΟΣ, ΛΙΤΣΑ ΨΑΡΑΥΤΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ, ΣΟΦΙΑ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΣΑΡΗΣ, ΜΕΝΗ ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΙΖΩΝΗ, ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΚΟΡΙΔΗΣ, ΧΡΥΣΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΣΟΥΠΡΟΥ, ΝIΚΗ EIDENEIER.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου