Σελίδες

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Όνειρα πόλης - Γιατί η νύχτα

Η συμμετοχή μου στην έκθεση "Όνειρα πόλης" της SCBWI - Greece (Δεκέμβριος 2012) βασίστηκε σε αυτή την εικόνα του Στάθη Πετρόπουλου (http://stathispetropoulos.com/):



Γιατί η νύχτα
Τη νύχτα όμως η πόλη ρίχνει την γκρίζα μάσκα της και γίνεται μια μεγάλη, πολύχρωμη αγκαλιά για τα παιδιά. Κι εκείνα βγαίνουν απ’ τα πνιγηρά ημιυπόγεια και τους θλιβερούς ημιωρόφους και παίζουν και τρέχουν και γελάνε σαν τ’ άλλα παιδιά, τα τυχερά. Οι υδρορρόες των πολυκατοικιών γίνονται τσουλήθρες, τα μυριάδες καλώδια κούνιες, οι σωληνώσεις μονόζυγα κι οι στέγες τραμπάλες. Και τα παιδιά ξεχνούν προσώρας το λιγοστό φαΐ, το μετρημένο γάλα, το μπαγιάτικο ψωμί. Χορταίνουν παιχνίδι και χορταίνουν χαρά. Γιατί η νύχτα τα παιδιά τ’ αγαπά. Κι όσο η πόλη τα διώχνει τη μέρα, τόσο η νύχτα τα κανακεύει και τα ζητά. Γιατί η νύχτα ξέρει ν’ αγαπά.
Κι εκείνα λούζονται στο σκοτάδι κι αφήνονται να γεμίσουν σκοτάδι ως απάνω, γιατί το σκοτάδι αυτό είναι το δώρο της νύχτας που θα τα βγάλει, πιο γερά, στο φως. Γιατί η νύχτα ξέρει ν’ αγαπά. Κι η αγάπη αυτή τους ανοίγει τα φτερά.
                                     
© Ράνια Μπουμπουρή
Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση στο:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου