Σελίδες

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Στο γιογιό με τη γιαγιά


Η μικρή Αρετή πηγαίνει για διακοπές στη γιαγιά της, στο Καρπενήσι. Η γιαγιά Αρετή το ’χει βάλει σκοπό να μάθει στην εγγονή της να χρησιμοποιεί το γιογιό. Και όλα φαίνεται να συμμαχούν μαζί της: τα ωραία παραμύθια, τα γουστόζικα βρακάκια, τα φρεσκοψημένα κουλουράκια, οι ιστορίες από τα παλιά, ακόμα και τα παιχνιδιάρικα σαλιγκαράκια!

Στο γιογιό με τη γιαγιά | On the potty with my granny

Areti is on vacation at her granny's village up in the mountains. Her granny is determined to help her get rid of the nappies and start using the potty. How can a bunch of snails help them? 

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός: http://www.psichogios.gr/site/Books/show?cid=1001252
Εικονογράφηση: Βαγγέλης Ελευθερίου

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες εδώ:
 
 
Με την άδεια της μαμάς της, ανεβάζω εδώ τη φωτό μιας μικρής αναγνώστριας! :)
 
 


Κριτικές

"Αλήθεια, πώς μπορείς να πείσεις ένα παιδάκι 2,5 χρόνων να χρησιμοποιεί το γιογιό; Ένα θέμα απλό αλλά και σοβαρό για κάθε νήπιο και γονιό. Μία ευρηματική και σπιρτόζα γιαγιά κι ένα ροζ γιογιό θα μάθουν τη μικρή Αρετή να διαχειρίζεται σωστά τις σωματικές της λειτουργίες.

Η συγγραφέας μάς έχει δώσει μία σειρά από πρωτότυπες μικρές ιστορίες, που εμψυχώνουν τους λιλιπούτειους αναγνώστες στην προσπάθεια απεξάρτησής τους από τις συνήθειες της βρεφικής και προνηπιακής ηλικίας."
Περιοδικό ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, τεύχος 75, Μάιος-Ιούνιος 2012


Κριτικές από τον ιστότοπο του εκδότη:
 
6 ΓΝΩΜΕΣ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ        βαθμολογία αναγνωστών : 5/5
 
 
avatar
Ζαχαράκη Στέλλα
Βαθμολογία : 5/5
Τι θα λέγατε για ένα βίβλίο που μυρίζει βρεγμένο χώμα; Ένα βιβλίο που γαργαλάει τη μυτούλα του μικρού σας με μυρωδιά από σπιτικά κουλουράκια της γιαγιάς; Ένα παραμύθι που γυρνάει μνήμες και στο δικό σας μυαλουδάκι μνήμες από το χωριό, μνήμες παιδικές! Που φέρνει στα χεράκια τους μικρά σαλιγκάρια και τη μουσούδα από το αγαπημένο τους κουταβάκι; Ένα παραμύθι που φέρνει γέλιο στα χειλάκια τους .Ο μικρός μου κοντεύει τα πέντε οπότε έχουμε εδώ και καιρό που απαλλαχτήκαμε από την πάνα όμως ξεκαρδίζεται με την Αρετή που δεν μπορεί να πει Γιαγιά-γιογιό και μπερδεύει χαριτωμένα την γλώσσίτσα της! Κι όταν έρχεται η ώρα να ξεμυτίσουν τα σαλιγκάρια χώνει το μουτράκι του στις σελίδες να τα δει καλύτερα σχεδόν τα αγγίζει με την φαντασία του! Εξαιρετική δουλειά από την κα Μπουμπουρή και πάρα πολύ καλή η εικονογράφηση του κου Ελευθερίου! Διαβάστε το στα μικρά σας κι όχι μόνο σε αυτά που φλερτάρουν με το γιογιό!


avatar
Εύη
Βαθμολογία : 5/5
 
"ΣΤΟ ΓΙΟΓΙΟ ΜΕ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ": Το αγαπημένο βιβλίο της κόρης μου. Είναι μόλις 2 χρονών και το έχει μάθει απ' έξω. Ξεκινάω να διαβάζω εγώ, συμπληρώνει αυτή τις επόμενες φράσεις! Μακάρι να υπήρχαν πολλά τόσο καλογραμμένα βιβλία! Κυρία Μπουμπουρή συγχαρητήρια, περιμένουμε και νέα βιβλία για τα μικρά μας ζουζουνάκια!




  avatar
  • Μιρέλα Σταυρινού
    Βαθμολογία : 5/5
Ως περήφανη θεία και νονά μιας (αντικειμενικά) σούπερ χαρισματικής δυομισάχρονης νεράιδας, έχω να δηλώσω ότι αυτή τη βδομάδα κατήργησε εντελώς την πάνα και πηγαίνει πλέον πάντα στην τουαλέτα. Πάντα. Ή… σχεδόν πάντα. E λοιπόν, δεν φαντάζεστε πόσο βοήθησε το υπέροχα εικονογραφημένο και τόσο τρυφερά γραμμένο βιβλιαράκι "ΣΤΟ ΓΙΟΓΙΟ ΜΕ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ"!!!Το λατρέψαμε, έγινε το αγαπημένο μας! Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλες τις μανούλες (και νονούλες φυσικά, αλλά και μπαμπάδες) που θέλουν να πάρουν όμορφες ιδέες για το πώς θα στηρίξουν το μωράκι τους στη σημαντική μετάβαση από την πάνα στο γιογιό. Διαβάστε το και θα με θυμηθείτε...

  • avatar
    ΚΑΛΛΕΡΓΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
    Βαθμολογία : 5/5

Το βιβλίο "ΣΤΟ ΓΙΟΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ" έχει γίνει το αγαπημένο των παιδιών μου που τυγχάνει να είναι μόλις δυόμισι χρονών! Η Ράνια γραφεί τόσο απλά και κατανοητά που ακόμα και τα πιο μικρά παιδιά κρέμονται από τα χείλη της για την συνεχεία! Η μικρή Αρετή και η γιαγιά της έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας! Το διαβάζουμε κάθε βραδύ μετά κάνουμε όνειρα γλυκά!!! Σε ευχαριστούμε Ράνια για ένα ακόμη υπέροχο βιβλίο!!!

  • avatar
    Αννα
    Βαθμολογία : 5/5

Τo βιβλίο ΣΤΟ ΓΙΟΓΙΟ ΜΕ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ βοήθησε τον δίχρονο γιο μου να συνηθίσει στην ιδέα της λεκάνης, μα αυτό είναι μόνο ένα από αυτά που κερδίσαμε. Άρχισε να αγαπά το διάβασμα και να πλάθει ιστορίες με τις εικόνες. Δεν μπορώ να περιγράψω την ευγνωμοσύνη μου στην Ράνια για τις ώρες χαράς και ανάγνωσης που μας προσφέρει!

  • avatar
    Εφη Αφησιάδου
    Βαθμολογία : 5/5

Αυτό το βιβλίο είναι γεμάτο εικόνες και μνήμες παιδικής ηλικίας. Η γιαγιά (ο παππούς) στο χωριό, τα φρεσκοψημένα κουλουράκια, η φύση, το ελεύθερο παιχνίδι, η ωρίμανση… Μέσα στα απλά είν' τα ωραία!


Περιοδικό Τaλκ, 14/03/2012:


Γονείς εν δράσει, 01/03/2012:




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου