Σελίδες

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Το Σχολείο του Φόβου: Μια απολαυστική τριλογία!

 
 
ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ Ι: Η πρώτη δοκιμασία
 
Αγαπητέ υποψήφιε,
Με μεγάλη μου χαρά σάς πληροφορώ ότι η αίτησή σας για το θερινό κύκλο μαθημάτων στο Σχολείο του Φόβου έγινε δεκτή. Όπως ήδη γνωρίζετε, το Σχολείο του Φόβου είναι ένα εξαιρετικά ιδιότυπο ίδρυμα το οποίο, υπό τη διεύθυνση της απόμακρης κυρίας Ουέλινγκτον, σκοπό έχει να εξαλείψει τις φοβίες των παιδιών μέσω ανορθόδοξων μεθόδων. Οι λιγοστοί γονείς, γιατροί, απόφοιτοι και εκπαιδευτικοί που γνωρίζουν την ύπαρξή μας διαφυλάσσουν τη μυστικότητά μας. Οι μαθητές μας επαφίενται στην εχεμύθεια των ανθρώπων αυτών. Εμείς συμβουλεύουμε θερμά όλους τους καινούργιους μαθητές και τις οικογένειές τους να συζητούν για το Σχολείο του Φόβου αποκλειστικά και μόνο μέσα στα όρια της οικίας τους, με την τηλεόραση να παίζει, τη βρύση να τρέχει και το σκύλο να γαβγίζει.
 
Συγγραφέας: Γκίτι Ντανεσβάρι
Μετάφραση: Ράνια Μπουμπουρή
Εκδόσεις Ψυχογιός
 
 
 
 


ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΙΙ: Η τάξη δε σχόλασε ακόμη

Αγαπητοί διαγωνιζόμενοι,
Όπως οι σχολικές εργασίες, τα σπυράκια και η εφηβεία, έτσι και το δεύτερο καλοκαίρι σας στο Σχολείο του Φόβου δεν είναι κάτι προαιρετικό. Σε περίπτωση απείθειας με οποιοδήποτε πρόσχημα –ότι ψόφησε το λατρευτό σας κατοικίδιο, ότι πάθατε αμνησία, ότι γραφτήκατε στην Κατασκήνωση του Τρόμου– θα βρεθείτε αντιμέτωποι με το δικηγόρο μου, τον Μιγχάουζερ.
Ο θερινός κύκλος μαθημάτων θα αρχίσει ακριβώς στις 9:00 το πρωί του Σαββάτου 29 Μαΐου, στο Σάμερστοουν. Και μην παραλείπετε, παρακαλώ, να διαφυλάσσετε τη μυστικότητα του Σχολείου μας συζητώντας γι’ αυτό μόνο με τη βρύση ανοιχτή τέρμα, με τον ήχο της τηλεόρασης στη διαπασών και παίζοντας φυσαρμόνικα. Εκ μέρους του εαυτού μου, του καραφλοκαμουφλαρισμένου βοηθού μου Σμίντι, του μπουλντόγκ μου του Μακαρονιού και των άριστα εκπαιδευμένων γάτων μου, σας διαβεβαιώ ότι ανυπομονούμε να δούμε από κοντά τα αστραφτερά από τη βαζελίνη χαμόγελά σας.
 
Συγγραφέας: Γκίτι Ντανεσβάρι
Μετάφραση: Ράνια Μπουμπουρή
Εκδόσεις Ψυχογιός
 
 
 
 

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΙΙΙ: Η τελική δοκιμασία

Αγαπητές γονικές μονάδες,
Το σημερινό μου γράμμα περιέχει φριχτά νέα, ίσως τα χειρότερα που έχετε ακούσει ποτέ! Μην ανησυχείτε – τα παιδιά σας είναι ακόμη ζωντανά και είναι καλά. Ή μάλλον, για να μην τα παραλέω, τα παιδιά σας είναι ακόμη ζωντανά.
Η απρόβλεπτη τροπή των γεγονότων έχει οδηγήσει το Σχολείο του Φόβου στο χείλος της ολοκληρωτικής και απόλυτης καταστροφής. Δυστυχώς, ένας από τους μαθητές μας (δε θα αναφέρω το όνομά του, παρά μόνον ότι είναι κορίτσι και λατρεύει τις νυφίτσες) αποκάλυψε στη Σιλβί Μοντγκόμερι, δημοσιογράφο του κίτρινου Τύπου, όχι μόνο την ύπαρξη του Σχολείου μας, αλλά και το πιο κρυφό μας μυστικό! Και τώρα, μην έχοντας παρά τρεις εβδομάδες στη διάθεσή μας για ν’ αποτρέψουμε τη δημοσίευση του καταστροφικού της άρθρου, τα παιδιά σας αποφάσισαν να μείνουν εδώ και να δώσουν τη μάχη τους.
 
Συγγραφέας: Γκίτι Ντανεσβάρι
Μετάφραση: Ράνια Μπουμπουρή
Εκδόσεις Ψυχογιός
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου